Overgewicht en obesitas

Wie voeding, beweging en gezondheid zegt, denkt misschien in de eerste plaats aan het getal op de weegschaal. Maar gewicht en gezondheid zijn geen synoniemen. Gezondheid is afhankelijk van vele factoren waarvan gewicht er één is. Ook goed functioneren op psychisch vlak (je goed voelen) en op sociaal vlak (samen gezond eten en bewegen) is een onderdeel van gezond leven.

Toch is een normaal gewicht belangrijk. Wie overgewicht heeft of kampt met obesitas, loopt meer risico op verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Bovendien krijg je sneller last van je rug en je gewrichten.

Een vermageringsdieet hoeft niet altijd een strikt dieet te zijn. Samen gaan we op zoek naar wat echt werkt en past in jouw levensstijl. We zoeken iets waar je je goed bij voelt en dat je ook op lange termijn kunt volhouden. Dat wil zeggen dat de kans op een reboundeffect veel kleiner wordt en je dus geen jojo-effect meer moet te lijf gaan. In het kort geef ik jou sturing naar een gezonde levensstijl met invloeden van het intuïtief eten. Zo krijg je terug voeling met je lijf, zodat je zelf voelt wat je lichaam nodig heeft en wat het je vraagt.

Ben jij iemand die wat kilo’tjes kwijt wil, die al veel diëten gevolgd heeft maar telkens zonder succes op lange termijn? Of ben jij iemand die graag gezond in het leven wil staan?

Neem dan gerust contact met mij op.